Dirigent

Ivo Meinen slaagt er elke weer in het Mozartorkest boven zichzelf te doen uitstijgen. Zijn repetities zijn bijzonder inspirerend en humorvol. Ivo studeerde viool aan het Utrechts Conservatorium, daarna volgde hij de opleiding orkestdirectie aan het Conservatorium in Maastricht.
In 2007 ontving hij de prestigieuze Kersjesprijs voor directie en was in 2015 prijswinnaar van de Blue Danube International Opera Conducting Competition in Bulgarije.

Ivo Meinen was dirigent van het operahuis van Jekatarinenburg in Rusland, het derde operahuis van het land. Hij dirigeerde in Nederland onder andere de Nederlandse première van Rossini’s La pietra del paragone (Opera Trionfo) en Othmar Schoecks Vom Fischer und seiner Frau (Opera op Zak). In binnen- en buitenland dirigeerde hij Carmen, Madame Butterfly, Gianni Schicchi, Tosca, Rusalka, Rigoletto, Die Zauberflöte en Comte Ory. In 2021 maakte Ivo een opname van de Curaçaose opera Katibu di Shon van Randal Corsen met in de hoofdrol Tania Kross.

Sinds begin 2020 is Ivo Meinen onze vaste dirigent. Daarvoor viel hij al regelmatig in.

Luister hier naar Ivo’s podcast Classical Sidekick met Bram Buitenkant.

Over het orkest

Philharmonisch Orkest Mozart, opgericht in 1878, is het oudste symfonieorkest van Amsterdam. Het orkest heeft een gevarieerde samenstelling met musici van alle leeftijden en bestaat uit gevorderde amateurs en (semi-) professionals, die altijd met plezier en enthousiasme spelen. Gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Wij zijn een gemotiveerd orkest dat houdt van een uitdagende muziekkeuze. Ons repertoire bestaat met name uit klassieke en vroegromantische werken, maar we hebben een brede interesse.

Jong talent krijgt bij het orkest een kans om als solist met een symfonieorkest op te treden en soms wordt er samengewerkt met een koor. Het orkest zet zich maatschappelijk in door op te treden voor bewoners van een verzorgingshuis.

Wij repeteren op donderdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur in Amsterdam Buitenveldert. De locatie is op loopafstand van de NS/metrostations RAI en Zuid en er is gratis parkeergelegenheid. Onze concerten hebben plaats in Amsterdam en mooie locaties in de omgeving.

Alle dirigenten