Ambassadeur

Presentator Hans van den Boom is ambassadeur van Philharmonisch Orkest Mozart.

“Ik ben ambassadeur van Philharmonisch Orkest Mozart omdat ik het een leuk en goed orkest vind. Bovendien mocht ik met dit orkest mijn eigen maestro-ervaring hebben. In de zomer van 2017 heb ik een deel van Schubert’s Unvollendete gedirigeerd. Het was een lang gekoesterde wens van mij om dat een keer te doen.’

‘Ik werd gecoacht door dirigent Leon Bosch. Het was een geweldig leerzame ervaring.  En heel wat anders dan voor de spiegel thuis’, aldus Van den Boom. Als bedankje aan het orkest heeft van den Boom een professionele opname van de Unvollendete laten maken.

Sinds 1990 presenteert Hans van den Boom (1956) klassieke-muziekprogramma’s op Radio 4. Ook presenteert hij het jaarlijkse Prinsengrachtconcert op tv. Sinds 1994 verzorgt hij op zondagmorgen de presentatie van de wekelijkse concerten in het Concertgebouw (Het Zondagochtend Concert) en presenteert hij, daaraan voorafgaand, het radioprogramma Spiegelzaal.

Naast zijn radio- en tv-werkzaamheden in Hilversum presenteert Van den Boom ook (openlucht-) concerten en evenementen een verzorgt hij regelmatig lezingen over klassieke muziek. Enkele jaren was hij gastdocent aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hans van den Boom zingt met zijn baritonstem graag het grote operarepertoire, maar hij doet dat alleen in de beslotenheid van zijn eigen auto.